Ποια είναι η ιστορία της μπομπονιέρας;

Οι μπομπονιέρες γάμου ως παράδοση σε έναν γάμο χρονολογούνται από την αρχαία Ρώμη και η αριστοκρατία της εποχής  ήταν γνωστό για το ότι έδινε στους νεόνυμφους κουτιά γεμάτα ζάχαρη και λιχουδιές ως ένδειξη καλής τύχης. Η γλυκιά απόλαυση πιστεύεται ότι φέρνει γονιμότητα και μακροζωία. Αν και η ιδέα πίσω από το να δώσετε μπομπονιέρες σε έναν γάμο δεν είναι εντελώς ξεκάθαρη, αξίζει να εξεταστεί η ιστορία της παράδοσης. Στην αρχαία Ρώμη, οι ιερείς συχνά έδιναν στα ζευγάρια μπομπονιέρες που περιείχαν αμύγδαλα βουτηγμένα σε μέλι ως ένδειξη καλής τύχης.

Τον 16ο αιώνα, οι νεόνυμφοι στην Ευρώπη έδιναν στους καλεσμένους του γάμου τους ένα κουτί γλυκά, το οποίο γέμιζαν με μέλι. Αυτές οι γλυκές λιχουδιές θα συμβόλιζαν επίσης τον δεσμό μεταξύ του νέου ζευγαριού. Η παράδοση να δίνεται η μπομπονιέρα γάμου έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη από τότε. Οι μπομπονιέρες γάμου μπορούν να δοθούν σε καλεσμένους οποιουδήποτε τύπου γάμου, ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους. Ωστόσο, η ιδέα εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλής ακόμη και σήμερα.

Τον 13ο αιώνα έγινε η πρώτη προσπάθεια επικάλυψης αμυγδάλων και φρούτων με ζάχαρη και μετά τη βιομηχανική επανάσταση, που η μαζική παραγωγή έγινε πιο οικονομική, η μπομπονιέρα με κουφέτα έγινε πλέον διαθέσιμη για όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Τι συμβολίζουν τα κουφέτα;

Παραδοσιακά, οι γαμήλιες μπομπονιέρες γέμιζαν με κουφέτα. Το σχήμα των αμυγδάλων συμβολίζει τη γονιμότητα, ενώ η γλυκιά γεύση είναι σύμβολο της γλυκιάς μελλοντικής ζωής. Ωστόσο, ο αριθμός δεν πρέπει ποτέ να είναι πολύ μικρός ή πολύ μεγάλος. Σε κάθε περίπτωση, οι μπομπονιέρες όχι μόνο θα κάνουν την ημέρα του γάμου πιο ξεχωριστή, αλλά θα χρησιμεύσουν και ως αναμνηστικά για τα επόμενα χρόνια. Ο αριθμός των κουφέτων στο γάμο είναι μονός (αυστηρά) και δηλώνει τη μοναδικότητα του γεγονότος και το αδιαίρετο του ζευγαριού.

Γιατί είναι τόσο σημαντικές οι μπομπονιέρες σε έναν γάμο;

Οι μπομπονιέρες γάμου πρέπει να είναι μικρές και να μείνουν αξέχαστες στους καλεσμένους. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ευχαριστήσετε τους επισκέπτες για την παρουσία τους.Τα άτομα που παρευρίσκονται στο γάμο σας είναι πιθανότατα μέρος της ζωής σας εδώ και πολλά χρόνια. Αυτά τα μέλη της οικογένειας, οι φίλοι και οι γνωστοί στήριξαν εσάς και τον σύντροφό σας στις καλύτερες και στις χειρότερες στιγμές της ζωής σας. Αν και μικρή, μια μπομπονιέρα γάμου μπορεί να περιέχει ένα πλήθος νοήματος και σημασίας.

Υπάρχει ένα μεγάλο πλήθος επιλογών από σχέδια, είδη και τιμές. Ένας κλασικά ρομαντικός γάμος απαιτεί δαντέλα, ένας παραδοσιακός γάμος στην επαρχία  απαιτεί τούλι στολισμένο με φύλλα ελιάς, ο μοντέρνος γάμος ταιριάζει με μια πρωτότυπη μπομπονιέρα, όπως για παράδειγμα ένα συνδυασμό από αρωματικά πέταλα και φυτά. Εάν διαθέτετε χρόνο και φαντασία υπάρχει στην αγορά τεράστια ποικιλία σε υλικά (ύφασμα, δίχτυ, τούλι, λινάτσα), χρώματα και κουφέτα. Μπορείτε να σχεδιάσετε τη μπομπονιέρα του γάμου σας και με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσετε τους ανθρώπους που σας τίμησαν με την παρουσία τους. Θέλετε κάτι ιδιαίτερο και πρωτότυπο για την πιο σημαντική στιγμή της ζωής σας.

Δεν υπάρχει όριο στο τι μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας ως μπομπονιέρα γάμου. Ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας, το στυλ του γάμου σας και τα μοναδικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν τη σχέση σας, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε είδος μπομπονιέρας για την ιδιαίτερη μέρα σας. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο ένα χαριτωμένο κουτί με κουφέτα  ή τόσο ιδιαίτερο και μοναδικό όσο ένα εξατομικευμένο δώρο ειδικά για αυτήν   την τελετή.

Το σημαντικότερο είναι ότι η μπομπονιέρα είναι σύμβολο αγάπης, υγείας, καλής τύχης, ευγνωμοσύνης και εκτίμησης και με όποιον τρόπο το εκφράσει ένα ζευγάρι αυτό που έχει αξία είναι ακριβώς αυτό που συμβολίζει.